sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Millaista talliarkea? // vinkkejä omaan keppihevos-arkeen

Millaista talliarkea keppihevostelijat viettävät? Entä miten he valmistautuvat kisoihin? Yritin sitä selvittää Suomen Keppihevos- foorumilla ja tällaisia vastauksia löysin!

"Tallini hevosten arki on melkolailla sitä, että pääsevät aamuksi tarhailemaan katoksella suojattuun pihattotarhaan. Pihattotarhassa on kaurakippo, heinä-astia ja juomasanko, keppejä ja yksi pallolelu, joten aika ei käy tylsäksi. Tammat ja ruunat tarhaavat yleensä samanaikaisesti ja joka toinen päivä orit tarhaavat aamuisin. Kun tulen koulusta, otan hevoset yleensä sisälle talvitalliin.
  Harjaan hevoset, jotka näyttävät likaisilta. Valitsen liikutuslistan ja fiiliksen perusteella kellä menen, eli jos haluan laiskan pullaponin alle tai nuoren kisaratsun-alun, valitsen sentyyppisesti. Joskus koulussakin päätän, että hei - tänään menen sillä hevosella. Jos minulla on sinäviikonloppuna kilpailut, yritän mennä mahdollisimman paljon, mutta reilusti pitkiä treenejä kisahevosillani. Kisoja edeltävänä iltana, teen kisakampaukset, harjaan hevoset ja laitan kisavarusteet valmiiksi. Reppuuni laitan kaiken tarvittavan aamulla, jossei illallakin. Valmennuksiin valmistaudun sillä, että hevosellani on kahdet suitset mukana, jos toiset hajoavat, riimu, naru sekä loimi. Harjankin otan mukaan."


"Mulla ei oo mitään säännöllisyyttä, vaan tilaisuuden tullen ratsastelen vähän aikaa. Ja kisoja en ole paljoa kiertänyt enkä polvieni takia tule kiertämäänkään, mutta ennen kisoja harjoittelu on ollut säännöllisempää ja tavoitteellisempaa, sekä suunnitelmallisempaa."


"Arki on aikalailla toistuvaa. Normaalisti hevosten liikutukset, ja ruokinnat, yms. Silloinkun kiinnostusta aina riittää.
  Ratsastan joka päivä kaikki kuusi hevostani. (siis silloinkun on kiinnostusta) Ja minulla on kausia jolloin kiinnostaa keppihevosten liikkuttelu, ja välillä ne ei kiinnosta. 
  Valmistaudun kisoihin harjoittelemalla, harjoittelemalla, siistimällä hevosen jolla menen kilpailuun ja sen varusteet, harjoittelemalla ja taas harjoittelemalla. Itse en käy valmennuksissa."

Puolet vastanneista toimivat aktiivisemmin URL kuin IRL puolella.

Monilla viikko on kiireitä täynnä eikä aktiivisen harrastuspäivän jälkeen jaksa muuta kuin mennä nukkumaan. Soveltamalla omaa arkea tähän voi jopa saada rutiinin keppistelystä ja paljon uudenlaisia kokemuksia niiden kanssa. Kertokaa ihmeessä jos näitä olette hyödyntämässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti