lauantai 29. marraskuuta 2014

Mitä kepparin omistajalta vaaditaan?

Ajattelin nyt kirjoittaa siitä mitä keppihevosen omistajalta oikeasti vaaditaan. Vaikka hauskalta puuhalta kepruilu monesti näyttääkin niin silti sen takana on hitusen työtä. Suosittelen siis kaikkia aloittamaan sen vaikka nyt kerronkin sen ainoista ja vähäisisistä ongelmista joillekkin. 

Kannattaa siis aloittaa kysymällä itseltään onko sinulla aikaa keppihevosen pitoon? Vähäinenkin kuten pari tuntia viikossa riittää kunhan se ei jää kaapin pohjalle pölyyntymään kuten minulle kävi. Pieni aika ja pieni itsensä suostuttelu ulos antaa mahtavan kokemuksen itselleen. 

Kärsivällisyys on ajatuskartassa suluissa sillä jos aijot tehdä oman keppihevosen on sinulla pakko olla kärsivällisyyttä. Kaikki ompeleminen ja kankaiden osto on työlästä ja vie aikaa. Minulla se kesti kaksi päivää. (ette tiedäkkään mitä yllätyksiä on luvassa!)

Onko sinulla rohkeutta olla ylpeä keppareista? Varsinkin alle 10-vuotiailla on, mutta sitä vanhemmilla? Jossain vaiheessa joku kuitenkin näkee harrastuksesi. Mitä aijot vastata kun hän kysyy siitä? Kannattaa vain antaa sen pistaa sinusta läpi. Kyllä, olet keppariharrastaja!


Kunto kasvaa, niin sinäkin! Tästä ei tarvitse niinkään huolehtia. Kunto kyllä kasvaa yhtä nopeasti kuin sinäkin. Vaikka väsyttääkin niin anna mennä vaan. Kyllä kuukauden päästä olet oikea bodari!

Ratsastus taito on olennainen mutta vain vähän tärkeä. Jos luet kerran kirjan hevosten hoidosta niin olet jo ammattilainen. Jos kuitenkin haluat oikeasti päästä kokeilemaan oppejasi niin kannattaa mennä ratsastustunneille! Valmennuksia saa myös muilta keppihevosharrastajilta jos olet allerginen. Voit aloittaa alkeistunnilta ja puolen vuoden kuluttua olet jo pro!

Raha on pieni pulma jos aiot ostaa keppihevosen tai tehdä sen itse. Helposti saa 30-40€ kulumaan kankaita ostaessa, valmennuksissa käydessä ja varusteita tehdessä. Joten kannattaa miettiä kuinka paljon rahaa haluaa harrastukseen käyttää. Varusteet ja valmennukset ovat kuitenkin vain sivuseikka. 

Pitäkää hauskaa keprujen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti