lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 1. Joulu kepparikavereiden kanssa!?



Heijssan taas! Olen jouluihmisiä ja kalenterit ovat mieleeni, joten mietin että miksi en itsekkin pitäisi joulukalenteria blogissa? Olen kuitenkin laiska ihminen joten joulukuun adventtikalenteri on sunnuntaiadventin aikaan ainoastaan. Kunniaa minun puolesta niille jotka jaksavat joka päivästä kalenteriin kirjoittaa! :)

Mitäs jouluna puuhailtaisiin? Kaverit ovat lähteneet mökille tai lämpimään, lunta on vain vähän ja joulumieli pitäisi saada kohdilleen. Ei kuitenkaan tarvitse lykätä rakkaita kavereita sivuun ja mennä kirkon joulukonsertteihin ja pikkujouluihin. Ehei! Hauskempaa ajan vietettä voi löytää paljon lähempää. Nimittäin kangaskavereista joidenka mieli ja sydän on täynnä ystävällisen jouluisia ajatuksia. No mitenkäs sitten onnistuisimme viettämään tällaisen, niin sanotun kepparijoulun? Siihen etsin itsekkin vastauksia ja tällaiset ovat omat mietteeni:
  • Koristele tallinväki punaisin loimin ja tonttulakein. Jos mahdollista niin jouluvalot ja kuusenkoristeet tuovat lisätunnelmaa. Toki oikean kuusenkin saa talliin tuoda, sillä eikös oikeatkin hevoset pidä sen järsimisestä joulun jälkeen.
  • Osallistu joulukuun kilpailuihin. Niitä löytää paljon esimerkiksi SKH-foorumilta. Itse olen tulossa kuvaamaan 13.6. kht Kuunkukan ja Kuunapilan kisoihin.Oletteko te osallistumassa vai vain muuten tulossa katsomaan näitä kisoja?
  • Monen tallin yhteinen jouluvaellus! Sopikaa y.työ tallienne kanssa esim. Etelä-Suomessa asuville Nuuksioon, maastovaellus. Pitäkää hauska retki ja pysähtykää matkalla kuumalle glögille ja piparille.
  • Blogien omistaville on ainutlaatuinen mahdollisuus pitää joulukalenteria blogissa. Joten toivottavasti keksit hyviä aiheita sillä ajattelin pitää keppihevosblogien "parhaat joulukalenterit" postauksen lähiaikoina. Onko kiinnostusta?
  • Talviset ratsastukset ovat aina kaikkien mieleen. Kouluväännöt ja metrin esteet saavat kuitenkin lomaa jouluksi sillä nyt on aika maastoilla! Revittele täysillä pellolla tai laakeilla niityillä. Usko pois, sinä ja ystäväsi molemmat tarvitsette sitä pitkien viikkojen jälkeen.
  • Kamera reissut auringon laskiessa tai lumen sataessa maahan. Mene äkkiä, sillä samanlaisia kuvia ei saa kesällä!
  • Pidä mahtipontiset kisat kotitallilla joulun kunniaksi. Näyttelyt, estekisat tai kouluratsastusta. Myös joulun avajaiskisat (esim. monen ratsukon kouluratsastusohjelma) olisivat varmasti mukavaa katsottavaa.
  • Askarteluhetki on mukava, varsinkin kun taivaalta sataa vettä tai lunta kaatamalla. Askartele vaikka uusi toppaloimi tai ihanat poronsarvet keppihevosellesi. 
Tässä on minun vinkkini tähän jouluun. Mitä mieltä olette? Aijotteko joskus käyttääkkin neuvojani vai oletteko jo suunnitelleet koko joulun täyteen? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti