tiistai 9. joulukuuta 2014

Ratamestarina

Tiedän kuinka hankalaa on keksiä rata tuosta noin vain, ja sitten alkaa työstämään sitä oikein kunnolla. Kaikki liikkeet ovat jo käytettyjä eikä niitä jaksaisi millään mennä aina uudelleen ja uudelleen. Iänikuista ongelmaa korjatakseni päätin tehdä postauksen helpoista radoista jotka voi toteuttaa millä pohjalla tahansa alkuverryyttelyiden jälkeen.


Tämän tehtävän tarkoitus on siis saada keppihevonen kuuntelemaan tarkasti jokaista apua. Punaisten viivojen aikan voit joko tehdä pohkeenväistöä tai sitten mennä kuvion tavallisesti ravissa. Harmaan ympyrän aikana ratsasta hiukan hitaampaa mutta kuitenkin niin ettet jää askeleista jälkeen. Harmaan viivan kohdalla ratsasta kunnolla eteen ja hidasta käyntiin pisteiden kohdalla.

Seuraava tehtävä sopii vähän kevyemmälle esteharjoitukselle. Kentän toiseen päätyyn on laitettu kaksi puomia niin että kavaljetti on jäänyt niiden väliin. Ratsasta kunnolla ensin ravissa ja sitten laukassa. Muista katsoa että ette ala valumaan liian syvälle ympyrän sisäpuolelle. Kun tämä sujuu niin voi tehtävään lisätä kaksi estettä yhden laukka askeleen välillä toiseen päätyyn. Samaa kuviota voi toistaa ja esteitä nostaa tason ja taidon mukaan.

Tämä on tavallinen esteharjoitus. Esteitä voi mennä lämmittelyissä ensin puomeina ja kavaljetteina. Esim. kahden esteen sarkan voi ensin mennä puomeina ja sitten toisen puomin voi nostaa kavaljetiksi. Kun tämä sujuu niin voitte ensin mennä vaikka parin esteen estesarjaa ja sitten vasta koko rataa. Kaikista esteradoista voi hyvin tehdä useampaa reittiä käyttämällä hiukan mielikuvitusta!

Oliko apua? Vai oletko jo itse keksinyt mahtavan radan jonka voisit toteuttaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti